مراقبت از مو
مو یکی از مهمترین ارکان اصلی در زندگی هر فرد می باشد. از مزیت های داشتن مو می توان عایقی در برابر سرما، گرما و مهمترین و تاثیر گذار ترین عنصر زیبایی در صورت نام برد.
متاسفانه یکی از معضلات خانم ها و آقایان ریزش مو بوده و ممکن است فرد هر لحظه در اثر ریزش مو، علاوه بر زیبایی و جذابیت، اعتماد به نفس خود را نیز از دست دهد. که باعث بروز مشکلات متعددی میشود.
موارد آسیب رسان به مو و درمان آن
مشکلات غده تیروئید: کم کاری تیروئید یکی از مشکلات رایجی است که باعث تنبلی غده و بروز مشکلات زیادی در سلامتی حتی سرطان می شود. کم کاری تیروئید علائم زیادی دارد و یکی از این علائم ریزش مو است که هر دو جنس زن و مرد را درگیر می کند.
درمان: اگر در بدن خود علاوه بر ریزش مو علائم دیگری مانند خستگی، فشار دادن دندان ها به هم، گردن درد و یا احساس ناخوشی کلی می کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و تیروئیدتان را بررسی کنید.
استرس زیاد: مواردی همانند: تنش های روحی، روانی و استرس باعث ریزش مو می شود. استرس زیاد باعث می شود که در زمان های کوتاه موهای خود را کم کم از دست بدهید.
همچنین بیماری تریکوتیلومانیا یا کندن مو اختلالی است که فرد موهای سر و صورت خود را به طور وسواسی و بی اختیار می کند و این اختلال ناشی از استرس است.
درمان: سعی کنید از مواردی که یاعث ایجاد تنش و استرس در شما میشود دوری کرده و فکر خود را مثبت کنید.
عفونت ها: عفونت های قارچی پوستی یا درماتوفیتوزیس یکی از عفونت هایی است که منجر به از بین رفتن موها می شوند.
فولیکولیت نیز همانطور که از اسمش پیداست، عفونتی است که فولیکول های مو را مبتلا می کند.
سیفلیس یک بیماری مقاربتی مسری است که می تواند باعث شکنندگی و نازک شدن موها شده و آنها را از بین ببرد.
درمان: زمانی که در سر فرد عفونت ایجاد بشود، باید با مراجعه به پزشک، نسبت به درمان اقدام صورت گیرد.
تغذیه ی نامناسب
امروزه بر همه روشن است که داشتن تغذیه ای نامناسب می تواند مشکلات جدی برای سلامتی فرد ایجاد کند و موها نیز از این آسیب در امان نخواهند ماند.
موها از پروتئین ساخته می شوند. بنابراین عدم مصرف کافی پروتئین می تواند به سلامت موها آسیب بزند. توجه داشته باشید که موها برای سالم ماندن به آهن و ویتامین Cنیز نیاز دارند.
درمان: داشتن تغذیه ای با حجم مناسب پروتئین و ویتامین برای مو، می تواند باعث رشد و تقویت موها شود.
مصرف دخانیات
امروزه متاسفانه شاهد مصرف زیاد دخانیات بخصوص قلیان در بین جوانان هستیم. عادتی که هیچ خیری برای بدن ندارد و سلامتی را با مشکلات جدی مواجه می سازد، ریزش مو یکی از صدها مشکل ناشی از آن است.
قطعا ارتباط مستقیمی بین مصرف دخانیات و آسیب های وارده به فولیکول مو وجود دارد. افرادی که در دام مصرف دخانیات افتاده اند، خیلی زودتر از معمول دچار ریزش مو و سفیدی موها می شوند.
درمان: ترک نیکوتین باعث ساخت مجدد بافت و سلول های بدن علل الخصوص برای موها می شود.
مصرف برخی داروها
با وجود اینکه برای درمان یک بیماری مجبور به مصرف دارو هستیم اما واقعیت این است که این داروها اگر برای درمان عضوی مفید هستند، به اعضای دیگر آسیب می زنند. هیچ دارویی عاری از عوارض جانبی نیست.
داروهایی مانند داروهای ضدانعقاد خون، بتابلوکان ها و داروهای ضدافسردگی باعث ریزش موها می شوند.
علاوه بر این ترکیبات دیگری مانند هورمون های مردانه مانند تستوسترون و استروئیدها نیز باعث ریزش موها می شوند.
درمان: حتی داروی آسپرین هم که جزو سالم ترین نوع داروها است، با مصرف بیش از حد باعث ایجاد عوارض در بدن می شود.مصرف داروها حتما باید تحت نظر پزشک صورت بگیرد. تا جای ممکن از دارو های گیاهی سعی کنید که مصرف نمائید.
مراقبت از مو
روش های مراقبت از مو امروزه با متد گوناگون در کلینیک ها و یا در منزل توسط خود فرد یا تجویز پزشک انجام می شوند.
در ادامه مطالب زیر به تکنیک های مراقبت از مو خواهیم پرداخت.
روش های مراقبت از مو
1.درمان با دارو:
در صورتی که مشکل ریزش مو شما به دلیل بیماری ایجاد شده است، میتوانید با انواع دارو متناسب با نوع ریزش مو آن رفع کنید.
• ماینوکسیدیل: ماینوکسیدیل دارویی مایع یا کف مانند است که دوبار در روز باید روی سر مالیده شود تا به رشد موها و جلوگیری از ریزش موها کمک نماید. این دارو در مقادیر 2 و 5 درصد موجود می باشد. عوارض جانبی این دارو عموما شامل سوزش سر و یا رشد موهای ناخواسته در صورت می باشد.
• فیناستراید: این دارو بشکل قرص و بصورت روزانه تجویز می گردد. اکثر مردانیکه این دارو را مصرف میکنند شاهد کاهش ریزش مو و حتی رشد موهای جدید بوده اند. زنانی که در سن باروری هستند نیز باید از مصرف این دارو خودداری نمایند.
2.درمان با متد کاشت مو:
در صورتی که فرد بخواهد تکنیکی سریع و دائمی را برای بازیابی موهای خود در مد نظر بگیرد، میتواند روش کاشت مو را انجام بدهد. کاشت مو امروزه با روش های گوناگون صورت میگیرد از جمله: FUE ،SUT ،FIT و …
3.درمان خانگی:
مهم ترین روش تقویت و مراقبت از مو ها رعایت موارد شخصی و روزانه هر شخص می باشد. در موارد زیر به تعدادی از آنها اشاره شده است، از جمله:
• رژیم غذایی سالم و مناسب داشتن.
• اجتناب از مدل های موی سفت و مدل هایی که کشش مو در آنها وجود دارد.
• اجتناب از کشیدن، مالش و پیچاندن موها شدید موها.
• استحمام به موقع و استفاده از شامپو متناسب با جنس موها.
4.روشهای تقویتی:
از بهترین راه مراقبت از موها، استفاده از روش های تقویتی می باشد. از پر بازده ترین متد نوین تقویتی مو میتوان موارد زیر را نام برد.
PRP
واژه PRP در اصل به معنای پلاسمای غنی شده از پلاکت می باشد که طی یک چکاب( همانند آزمایش خون ساده) از فرد خون گرفته می شود. خون گرفته شده در کیت های مخصوص و استاندارد و در سانتریفیوژهای مخصوص قرار میگیرد، پلاکتها و پلاسمای آن جدا و اجزای خون از یکدیگر تفکیک شده و قسمت مایع پلاسما از محتویات جامد جدا شده می شود.در نهایت از پلاسمای خون خود بیمار با دو تا سه برابر پلاکت های بیش از حد معمول و غنی شده با استفاده از یک نوع کرم بیحسی سر بدون درد در داخل لایه درم (لایهای از پوست ابتدا پوست سر که منشأ رشد و تقویت فولیکولهای مو است) تزریق می شود.
مزوتراپی
مزوتراپی یک روش کمکی و بسیار سریع و پیشرفته تر از روش های دیگر است نحوه درمان به صورت تزریق در سطح سر است محلول تزریقی شامل انواع تقویت کننده هاو ویتامینها ،ماینوکسیدیل ، جین سنگ ، و داروهایی که موجب افزایش خون در سطح سر میشوند(و هورمون که فقط مورد استفاده در اقایان است )و به هیچ وجه از کورتون استفاده نخواهد شد و باعث افزایش قطر مو و جریان خون در سرو در نهایت باعث تقویت مو میشود.
لیزرتراپی:
یکی دیگر از روشهای تقویت مو لیزر تراپی یا لیزر سرد است که با سطح انرژی و جریان کم و اثر بخشی بالا صورت میگیرد. در این روش جراحی انجام نخواهد شد.
در لیزر تراپی به بافت و بازسازی ریشه مو و تقویت آن کمک میشود و شاهد موهای زخیم تر، بدون ریزش و براق تر خواهیم بود.
ویتامین درمانی
یک پکیج درمانی که شامل انواع ویتامین های مناسب برای رشد و تقویت مو است و از ریزش مو جلوگیری میکند و باید حتما طبق نظر پزشک و مصرف شوند.
گروه های دارویی:
مجموع ویتامین ها
بیوتین(حفظ سلامت پوست ومو و جلوگیری ریزش در اقایان)،
اینوزیتول(تقویت و رشد)،
روی(رشد مو)،
اسیدهای چرب(روغن بذر کتان،روغن ماهی،روغن گل پامچال…)..
دیدگاهتان را بنویسید