آیا زنان می توانند کاشت مو انجام دهند؟

زمانی که از ریزش مو و مشکلات بعد از آن صحبت می شود، تصور می کنیم که این مشکل تنها برای مردان رخ می دهد. شاید به خاطر همین مردان را با موهای کم پشت و طاس دیده ایم و کمتر پیش آمده که یک زن با موهای کم پشت دیده شود.
در صورتی که ریزش موها هم در زن ها و هم در مردها وجود دارد و تاثیرات بدی را برای زن ها به جای میگذارد که باعث ضعف شدید در روحیه، اعتماد به نفس و کیفیت روابط زن ها خواهد شد .
چه مرد و چه زن برای استفاده از روش کاشت موی طبیعی باید مورد معاینه متخصص کاشت مو قرار گیرند، در این صورت متخصص می فهمد که فرد چه مقدار ریزش داشته، چه مقدار برداشت مو را لازم دارد و چه تعداد تار مو ریزش فرد را پوشش میدهد و سپس به طراحی رویش کاشت مو برای فرد می پردازد. ریزش در خانم ها مانند آقایان متفاوت بوده و متخصص با بررسی آن بهترین راه را برای کاشت مو انتخاب می کند.
داروهایی مانند ماینوکسیدیل برای ریزش مو مناسب است. خانمهای که دچار ریزش مو شد اند؛ میتوانند سراغ کاشت مو بروند؛ چون خانمها کمتر به طاسی دچار میشوند. تعدادی از خانمها دچار ریزش موی مردانه میشوند که البته ریزش موی مردانه در خانمها شایع نیست. این نوع ریزش مو امکان دارد به دلایل ژنتیک یا هورمونی رخ دهد. در ریزش موی مردانه جلوی موی سر ریخته می شود ولی پشت سر مو دارد که از موهای باقیمانده پشت سر بهعنوان منبعی برای کاشت مو استفاده میشود.
تفاوت کاشت مو بین زنان و مردان
زنانی که الگوی ریزش موی آنها مردانه نیست، ناحیه اهدا بزرگتری دارند؛ چرا که موهای بالای سر و تاج سرشان در معرض خطر ریزش نیستند. بر خلاف مردانی که در مراحل پیشرفته ریزش مو قرار دارند و ناحیه اهداء در آنها محدود به نواحی محدودی در پشت و دو طرف سر میباشد.
در مردان، بانک مو را نواحی ثابت می نامند چون موهای این نواحی تحت تاثیر دی هیدرو تستوسترون (DHT)که تارهای مو را در هرجای سر جمع می کند، قرار نگرفته اند. این نواحی ثابت برای افرادی که طاسی آندروژنی یا همان به اصطلاح «طاسی مدل مردانه» دارند، مناسب است.
در طاسی مدل زنانه، بانک مو غیرثابت است و دقیقا مانند بقیه قسمت ها موهای کمی دارد. نواحی دهنده در زنان تحت تاثیر follicle-killing DHT هستند. یعنی اگردر کاشت موی زنان، از این ناحیه ها مو برداشته شود و در ناحیه دیگری کاشت شود، بدون شک به سرعت میریزد. بنابراین اگر متخصص از یک ناحیه بی ثبات دهنده، مو بردارد و در قسمت مورد نظر بکارد کارش غیراخلاقی است.
برای زنان زخم در ناحیه اهدا کننده اهمیتی ندارد اکثر بیماران مرد موهای روی ناحیه اهداء را کوتاه نگه میدارند، و بنابراین روشهایی مانند برش نواری FUT ممکن است گزینه خوبی برای انها نباشد. ولی در زنان چون موهای خود را به ندرت کوتاه میکنند میتوان از روش برداشت موی نواری استفاده کرد و تعداد گرافت مو را به حداکثر رساند و در این روش هزینههای کاشت مو نیز پایین می آید.
بسیاری از مردان میتوانند از موهای دیگر نقاط بدن خود مانند ریش و موهای بدنشان برای کاشت استفاده کنند که این امکان برای بیشتر زنان وجود ندارد.
کدام روش کاشت بهتر است؟
برای کاشت مواز روش FUT و FIT استفاده میشود.
در روش FUT یک نوار برداشته میشود و زیر میکروسکوپ به موهای یکی، دوتایی ریز میشود. سپس این موها جلوی سر کاشته میشود. که در مردان که موهای خود خیلی کوتاه می کنند جای زخم مشخص می شود.
در روش FIT موها تکتک از پشت سر برداشته شده و در محل مورد نظر کاشته میشوند. هرکدام از این دو روش معایب و مزایای خاص خود را دارد اما در مجموع نتیجه روش نواری بهتر است چون در روشی که مو تکتک برداشته میشود ممکن است موها بریده و کات شود. روش نواری بیشتر برای کسی خوب است که تراکم پشت مویش زیاد است. کسی که تراکم پشت مویش کم است، روش دانهای برایش بهتر است.
چه زنانی باید کاشت مو انجام دهند؟
به نظر کارشناسان و محققان، درصد کمی از زنان نیاز به کاشت مو دارند به طوری که حدود 2 تا 5 % زنان که دچار ریزش و کاهش مو هستند می توانند از کاشت مو بهره ببرند.
زن های که ریزش موهایشان به دلیل کشیدگی زیاد، و مشکلات غیر هورمونی است.
زن های که مدل مشابه طاسی مردانه دارند.
زن های که جراحی پلاستیک انجام دادند و مو های اطراف عمل ریخته شده است.
زن های که بر اثر تصادف و سوختگی بر اثر مواد شیمیایی چار طاسی شده اند.
دیدگاهتان را بنویسید