ریزش ابرو

ابرو عضو مهمی از انسان است که در چهره برای زیبایی و محافظت از چشم قرار گرفته است. ابرو بر روی پوست صورت در بالای چشم می روید. ابرو از ورود قطرات آب به چشم جلوگیری میکند.
این عملکرد ابرو، مهم است انسانها متکی به بینایی خود هستند و ورود آب به چشم، بینایی انسان را تار میکند. ابرو به همراه مژه برای جلوگیری از ورود نور مستقیم خورشید به چشم هم کارایی دارد. محققان به این نتیجه رسیده اند که موهای ابرو، در تابستان دارای رشد سریع تری نسبت به زمستان است.
امروزه افراد زیادی از جمله مدل ها و بازیگران و افراد مشهور اقدام به انجام کاشت ابرو طبیعی می نمایند. ابروهای نازک مثل گذشته دیگر جذابیتی ندارد و امروزه ابروهای پر پشت مورد توجه قرار گرفته است. افرادی که دچار کم پشتی و ریزش ابرو هستند از طرفداران کاشت ابرو طبیعی هستند.
بیشتر خانم ها فکر می کنند که با انجام تاتو و هاشور ابرو می توانند ابروهای خود را به شکل قبل برگردانند اما نمی دانند که هاشور و تاتو ابرو نه تنها ابرو را به حالت طبیعی بر نمی گرداند، بلکه عیبهای مانند مصنوعی بودن ظاهر ابرو، محدود بودن مدل های ابرو، استفاده از رنگ های شیمیایی، درد و خطرات ناشی را به همراه دارد. ابرویی که تتو و یا هاشور شده باشد نمی توان آن را پاک کرد و به شکل روز اول برگرداند. باید در انتخاب خود دقت کنید و قبل از انجام هر کاری تحقیق کنید.
ریزش موهای ابرو که نام پزشکی آن هیپوتریشوز (hypotrichosis) یا همان ماداروز (madarosis) ابرو است، باعث نازک شدن یا ریزش موهای ابرو به صورت لکه ای می شود. ریزش موهای ابرو جدی نیست. ولی در صورتی که به موقع به مشکلات دلایل ریزش ابرو رسیدگی نشود تنها راه درمان و بازگشت موی ابرو استفاده از انواع روش های کاشت ابرو می باشد.
اگر ابروها از نظر سایز باریک تر و یا ریخته شده باشند، می تواند به دلیل بیماری های پوستی، عفونت، تغییرات هورمونی و یا فعال بودن بیش از حد سیستم ایمنی بدن باشد. کمبود تغذیه، آسیب های جسمی یا وجود استرس های عاطفی و احساسی نیز می تواند باعث کاهش و یا ریزش ابروها شود. تعیین علت ریزش ابروها در درمان آن بسیار مفید می باشد.
دلایل ریزش ابرو
اگزما یا درماتیت آتوپیک
عارضهای است که در آن، پوست ملتهب، قرمز، ترک خورده، زبر و حتی ممکن است دچار خارش شود. در موارد شدیدتر اگزما، ممکن است پوست دچار تاول بشود. درماتیت آتوپیک از انواع شایع و ارثی این بیماری است که معمولا در شش ماه اول زندگی یک نوزاد اتفاق میافتد و عارضهای شدید و طولانی مدت است. ممکن است این بیماری در بعضی افراد به مرور زمان بهبود پیدا کند و در بعضی دیگر شدت یابد. از آنجا که فولیکول های مو در پوست قرار دارند، ممکن است اگزمای پوستی در رشد مناسب موها تداخل ایجاد کند.
آلوپسی آره آتا ( Alopecia areata )
آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است. سیستم ایمنی بدن به اشتباه بخشی از بدن خود را دشمن تشخیص داده و به آن حمله می کند. آلوپسی آره آتا، فولیکول های مو را که رشد مو از آنها شروع می شود، هدف قرار می دهد و از این طریق رشد مو را کند و یا متوقف می کند. ریزش ناگهانی موها در یک منطقه دایرهای با حاشیه کاملا مشخص.
انواع مختلف آلوپسی وجود دارد:
آلوپسی آره آتا باعث ایجاد ریزش موی ابرو به صورت تکه ای می شود.
آلوپسی جهانی (Universal Alopecia Universalis) باعث از بین رفتن کامل موها می شود.
آلوپسی فیبروزینگ پیشانی که باعث ایجاد زخم در پوست سر ، همراه با طاسی و از بین رفتن ابرو می شود.
طبق بنیاد ملی آلوپسیا آریتا، پزشکان مطمئن نیستند که چه عواملی ایجاد و شکل گیری آن را تحریک می کند و باعث می شود، اما هر چه هست، ممکن است تشکیل شده و سپس از بین برود (هنگامی که بیماری غیرفعال است مو رشد می کند)، آلوپسی می تواند ناخن های انگشتان دست و پا را نیز درگیر کند.
کمبود مواد مغذی
بدن انسان به مواد مغذی از جمله منابع انرژی (کربوهیدرات ها ، پروتئین ها ، چربی ها) ، اسیدهای آمینه و چرب ، ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد. کمبود عناصر روی، منیزیم، کلسیم، منگنز و ویتامین A، D، E، اسید فولیک، بیوتین، B1، B6 و B12از دیگر عوامل موثر در افزایش ریزش ابروها می باشند. بعضی از اینها رشد مو را حفظ و تحت تأثیر قرار می دهند ، بنابراین کمبود هر یک از آنها می تواند باعث ریزش مو شود.
درماتیت تماسی
درماتیت تماسی در اثر تماس با مواد حساسیت زا یا مواد تحریک کننده سمی ایجاد می شود. در این حالت شما ممکن است در پوستتان احساس خارش و یا سوزش کنید. اگر ناحیه ی نزدیک به ابروها درگیر این مشکل پوستی شود، ممکن است التهاب پوست جلوی رشد موها را بگیرد. و باعث ریزش موها شود.
کرم حلقوی یا قارچ حلقوی یا Tinea capitis
کرم حلقوی نوعی بیماری پوستی است که در اثر انواعی از قارچ ها به وجود می اید. علت این نامگذاری، ضایعات حلقوی شکلی است که در اثر این بیماری روی پوست به وجود می آید. Ringworm یک عفونت بسیار مسری است که معمولاً از طریق تماس شخصی به فرد یا با به اشتراک گذاشتن شانه ، حوله ، کلاه یا بالش گسترش می یابد. کرم حلقوی در کودکان بیشتر دیده می شود اما می تواند فرد را در هر سنی آلوده کند.
بیماری کرم حلقوی باعث ایجاد لکه هایی قرمز رنگ، خارش دار، برآمده، حلقه مانند و در مواردی چرکین و به شکل تاول می شود. این لکه ها روی ابروها و موها به وجود می آیند و باعث ریزش ابروها و موها می شوند.
درماتیت سبورئیک یا سبوره ای
درماتیت سبوره ای یک بیماری پوستی شایع است که عمدتاً پوست سر فرد را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری باعث بروز لکه های پوسته پوسته، قرمزی پوست و شوره های سر سخت می شود. درماتیت سبوره ای همچنین می تواند قسمت های چرب بدن مانند صورت، قسمت های از بینی، ابروها، گوش ها، پلک ها و سینه را تحت تأثیر قرار دهد.
به درماتیت سبوره ای شوره سر، اگزما سبورئیک و پسوریازیس سبورئیک نیز گفته می شود. در بین نوزادان، این بیماری به عنوان cradle cap شناخته شده و باعث پوسته پوسته شدن سر فرد مبتلا خواهد شد. درماتیت سبوره ای منجر به شوره، حتی در میان ابروها می شود.
بیماری هانسن
بیماری هانسن یا لپروزی یا همان جذام، عامل باکتریایی دارد. نوعی از جذام به نام جذام لپروماتو باعث بروز زخم و ریزش مو در سرتاسر بدن و ضعف دست ها و پاها می شود. عموماً اولین علامت بیماری در نقاطی از پوست ظاهر می شود که کمی قرمز و سیاه تر و یا کم رنگ تر از پوست طبیعی می شود. این نقاط ممکن است بی حسی و عدم رویش مو در محل را به همراه داشته باشند.
بارداری و زایمان
اغلب زنان در بارداری با مشكل عمده، ريزش مو مواجه ميشوند كه پژوهشگران نتوانستند هيچ درمان قطعي براي آن ارائه بدهند. ريزش مو دوران بارداري يك اتفاق طبيعي است كه بهدليل تغييرات هورموني ايجاد ميشود. اين اتفاق از 3 تا 6 ماه بعد از زايمان شروع ميشود و ميزان آن در زنان مختلف متفاوت است.
استرس و اضطراب
استرس چیزی است که هر کسی در دنیای امروزی ممکن است بارها و بارها آنرا تجربه کند. ناراحتی، ترس و نگرانی از بسیاری از مسائل مانند مشکلات شغلی یا تحصیلی، مسائل خانوادگی، مشکلات جسمی، بیماری، ترافیک، از دست دادن نزدیکان و یا اعضای خانواده، گرفتاری ها و ناراحتی های مختلف همه منجر به ایجاد دنیایی پر تنش شده است فشارهای عصبی و ناراحتی های مختلف روحی روانی افراد، میزان ریزش مو را بیشتر می کند. ریزش مو دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها استرس است.
تلوژن افلوویوم
این نوع ریزش مو، معمولاً پس از مدتی بهطورخود به خود بهبود مییابد دلایل این نوع ریزش مو، گاهی میتواند دلایل حساس و نگرانکنندهای باشد که در این صورت، نمیتوان انتظار داشت مشکل بهطور خود به خود حل شود. درمان تلوژن افلوویوم، یک امر تخصصی است که باید با تکیه بر قواعد بهروز پزشکی صورت گیرد. ضمناً هیچ نسخهی واحدی برای درمان ریزش مو تلوژن افلوویوم وجود ندارد چون دلایل متنوعی میتوانند در بروز این عارضه دخیل باشند و هر دلیل، درمان متفاوتی را میطلبد.
افزایش سن
هم مردان و هم زنان از دهه ی چهل زندگی خود، دچار کم پشتی مو می شوند. علت این مسأله کاهش هورمون استروژن در زنان و هورمون تستوسترون در مردان است با افزایش سن، رشد موها کندتر می شود و این امر موجب نازکی و دست آخر طاسی می شود.
شیمی درمانی
شیمی درمانی علاوه بر از بین بردن سلول های سرطانی، یک سری از سلول های طبیعی بدن که تکثیرشان زیادتر از حد معمول است را نیز از بین می برد که موها هم جزو این دسته اند.
مواد شیمیایی در پروسه شیمی درمانی به فولیکول های مو آسیب می رسانند و باعث ریزش موها می شوند. این مورد برای همه بیماران حتی اگر داروهای مشابهی را مصرف کنند، اتفاق نمی افتد؛ اما پیش بینی اینکه کدام بیماران موهایشان را از دست خواهند داد و چه کسانی نه، کار دشواری است. بعضی از داروها می توانند باعث ریزش موی بدن، مانند موهای بازو، پا، ابرو و مژه ها شوند. بعضی از داروها تنها باعث از دست دادن موهای سر می شوند. پرتو درمانی اغلب باعث ریزش موی سر می شود. گاهی اوقات، بسته به دوز تابش، مو به همان اندازه که قبلا بود، رشد نمی کند.
ریزش ابرو بعد از کاشت ابرو
کاشت ابرو پیوند بافت موهای زنده به قسمت های مختلف سر و یا ابرو است. در نتیجه ریزش ابرو بعد از کاشت ابرو یک امر طبیعی می باشد زیرا ابروها آنقدر ضعیف هستند که نمی توانند به ادامه رشد خود بپردازند و بعد از ریزش دوباره ابروها رشد می نماید و بعد از 6 ماه نتیجه نهایی ابروها را مشاهده می کنید. بعد از کاشت ابرو بعد از 2 هفته ریزش ابرو شروع می گردد و کل یا قسمتی از ابروی کاشته شده ریزش پیدا می کند ولی این امر جای نگرانی ندارد و امری کاملا طبیعی است.
وقتی این مرحله را تجربه می کنید، به هیچ وجه نباید دلیلی برای نگرانی و اضطراب داشته باشید. رسیدن به مرحله ریزش پس از کاشت ابرو، به این معنی است که فرآیند کاشت ابروها در سر شما به درستی طی شده و مراحل حاصل از این فرآیند نیز به خوبی سپری شده اند.
این فرآیند شباهت زیادی به فرآیند کاشت مو دارد. درکاشت ابروها نیز درست مثل کاشت مو، گرافت ها از منطقه بانک مو برداشته می شوند و سپس در نقطه مورد نظر کاشته خواهند شد.
دیدگاهتان را بنویسید