عوارض رنگ مو
رنگ مو به رنگدانههای فولیکولهای مو گفته میشود که از دو نوع ملانین: یوملانین و فیوملانین تشکیل شدهاست. مقدار ملانینها بیشتر باشد، رنگ مو تیرهتر و اگرکمتر باشد، رنگ مو روشنتر میشود.
ملانینها میتواند در طول زمان تغییر رنگ پیدا کند یا فولیکولهای موی 1 فرد میتواند بیشتر از 1 رنگ داشته باشد. عدم تولید کافی ملانین باعث سفید شدن مو میشود.
رنگدانه مو (ملانین) در پیاز مو قرار دارد و تعیینکننده رنگ مو میباشد. رنگ مو را معمولاً به 5 دسته تقسیم میکنند: قرمز، بور، خاکستری، قهوهای و مشکی که هرکدام دارای سایههای گوناگون هستند. رنگ مو از نظر شدت و سایه رنگ میتواند در طول زندگی فرد تغییر کند. در صورت سفید شدن مو می توان از انواع رنگ مو طبیعی و شیمیایی استفاده کرد.
از آنجا که مو تاثیر زیادی بر زیبایی چهره دارد رنگ کردن مو از زمان های گذشته مورد توجه خانمها بوده است. در گذشته خانم ها از گیاهانی مانند حنا و بابوبه برای رنگ کردن موهایشان استفاده میکردند. خنم های جوان گاهی برای اینکه موهایشان رنگ روشنتری داشته باشد به حنا، پوست گردو هم اضافه میکردند. حنا برای رنگ کردن و جلا دادن به مو استفاده میشد، و باعث تقویت موها هم میشود. اما به مرور زمان و برای داشتن طیف رنگی متفاوت، رنگ موهای شیمیایی جای رنگهای سنتی را گرفته و به شدت هم مورد استقبال قرار گرفت امروزه در جهان استفاده از انواع رنگ مو، مدل های مو و رنگ های شیمیایی در بین خانم ها و حتی دختر خانم های کم سن و سال رواج بسیاری دارد. اکثر خانم ها از وسایل و محصولات تنها به جنبه زیبایی آن نگاه می کنند و توجهی به آسیب های احتمالی بر سلامتی ندارند.
رنگ کردن مو سرگرم کننده است اما تاثیرات خوبی بر روی موهای شما ندارد. در بیشتر موارد، استفاده از رنگهای شیمیایی دارای عوارض جانبی بسیار خطرناکی است. نشانهها و آسیبهایی که بر اثر رنگ کردن به مو وارد میشود همیشه بلافاصله بض1روز نمیکند. ممکن است چند روز یا حتی چند هفته طول بکشد تا اثرات این مواد شیمیایی بروز کند. اگر موهای خود را به طور مکرر رنگ میکنید، شانس رخ دادن این عوارض جانبی بیشتر خواهد بود.
توجه: به دلیل محافظت از بافتهای شکننده و ظریف داخلی مو، چربی روی سطح موها، ترشح میشود و رنگ یک ماده شیمیایی خارجی است که قصد ورود به ساختمان داخلی را دارد، اگر مو چرب باشد رنگ به خوبی نفوذ نمی کند. موهای تمیز، نفوذپذیری بهتری نسبت به رنگ دارند. برای گرفتن قسمتهای سفید یا داشتن رنگ برای طولانی مدت، با موهای تمیز به سراغ رنگ کردن مو بروید. اگر موی سر چرب باشد آسیب کمتری به مو می رسد.
تاثیر رنگ پوست در انتخاب رنگ
رنگ پوست یکی از عوامل موثر در انتخاب رنگ است. با توجه به رنگ پوست خود، میتوانید از رنگ ها استفاده کنید:
پوست روشن؛ دودی، زیتونی، قهوه ای، بلوند، شکلاتی، نقره ای، آبی و بنفش
پوست سبزه؛ رنگ های شرابی، مشکی، بلوند، قرمز، شاه بلوطی(سرخ تیره) و فندقی
پوست برنزه؛ بلوند مات، صورتی، آلبالویی، شکلاتی روشن و عسلی
پوست سرخ؛ قهوه ای سوخته، مشکی، هایلایت آبی و دودی، بلوند و مسی
عوارض رنگ مو مکرر
برخی از خانم ها عادت به استفاده زیاد از رنگ موهای شیمیایی دارند اما رنگ کردن مداوم مو عوارض و اثرات مخربی دارد که سلامت بدن را به خطر می اندازد.
اسم: آسم یکی از نشانه های واکنش شدید آلرژیک به رنگ مو می باشد . بوکردن مواد شیمیایی باعث التهاب ریه، وزوز گوش، سرفه کردن، گلودرد و یا حمله های آسم شود.
بد حالت شدن موها و شکننده شدن مو
حساسیت(آلرژی): رایج ترین نشانههای حساسیت شامل خارش و سوزش پوست سر، قرمز شدن و تورم پوست، ایجاد شوره و تورم در اطراف چشم مژه ها، بینی و صورت است.
ملتهب، قرمزی و خارش چشم
سرطان: ماده ی شیمیایی به نام رزورسینول که در رنگ مو یافت می شود ماده ای شیمیایی است که مختل کننده غدد درون ریز را دارد و باعث خطر ابتلا به سرطان سینه را با تعادل طبیعی هورمون ها بیشتر کند.
رنگ مو در دوران بارداری ممنوع
رنگ کردن مو به ویژه در دوران بارداری می تواند برای نوزاد متولد نشده اثرات خطرناکی داشته باشد. کف پوست سر مواد شیمیایی موجود در رنگ را وارد خون می کند و از آنجایی که جنین در 3 ماه اول بارداری در حال شکل گیری است در این حین بسیار مورد آسیب پذیری قرار میگیرد در 3 ماه اول بارداری تحت هیچ شرایطی از رنگ های شیمیایی استفاده نکنید.
دیدگاهتان را بنویسید